Supporterklubben manifesterar

Uppdaterad
Publicerad

Timrå IK:s supporterklubb kommer under eftermiddagen att genomföra en manifestationsmarsch för att visa att de inte accepterar kommunens beslut att inte köpa arenan.

Timrå IK står på randen till konkurs. Förhoppningen om att Timrå kommun skulle köpa tillbaka arenan grusades i onsdags när kommunen sa nej. Nu väljer supporterklubben att visa sitt missnöje mot kommunen genom att tända ett sorgeljus och lägga ner en Timråhalsduk utanför kommunhuset.

– Det här känns som nådastöten. Som spiken i kistan. Kommunen får tillbaka så mycket mer än vad det kostar att stötta Timrå IK. När jag hörde att kommunen inte ville köpa tillbaka arenan kände jag en stor, stor sorg, säger Lunda Udd, ordförande i Timrå IK's supporterklubb.

Timrå IK och ekonomin

Många berörs

Innan matchen mot Karlskoga på måndag ska supporterklubben tillsammans med engagerade i bland annat Timrå IK's ungdoms- och juniorverksamhet genomföra en manifestation och marschera genom Timrå centrum för att visa sitt stöd.

– Vi vill förmedla att det här inte bara rör a-laget. Det påverkar även hockeygymnasiet, konståkningen, korpen- och ungdomshockeyn, säger Linda Udd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet