Miljonplus för Norrskog

Uppdaterad
Publicerad

Skogsägareföreningen Norrskog gick nästan 70 miljoner plus första halvåret i år, att jämföra med en förlust på 21 miljoner kronor i fjol.

Enligt Janne Björck, VD för Norrskog, bidrar högre leveransvolymer och rekordartad produktion till det positiva resultatet.

– Vi har en sund affärsmodell  och våra tjänster värdesätts av medlemmarna speciellt ett år som detta. Vi har arbetat hårt med att ta hand om all skog som föll efter de senaste stormarna och vårt fokus har varit att säkra värdet på medlemmarnas skog. 

Enligt Björck har Norrskog ett upplägg som innebär att alla som tecknat stormkontrakt är garanterade ett visst pris.

– Uppdragsredovisningen är nu i full gång och vi kan med stor sannolikhet betala ut ett slutpristillägg till medlemmarna redan i år.

Rörelseresultatet för koncernen första halvåret i år blev plus 69 miljoner kronor – ifjol gjode man en förlust på 21 miljoner kronor under samma period.

Dotterbolaget Norrskog Wood Products AB gör också ett starkt första halvår med ett rörelseresultat på 41 miljoner kronor. Resultatet beror enligt Norrskog på att trävarumarknad har återhämtat sig något, med stark draghjälp från framförallt de nordafrikanska länderna med Egypten i spetsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.