Foto: TT

Rondellilska gav böter

Uppdaterad
Publicerad

En 60-åring i Örnsköldsvik döms för att ha misshandlat två män vid två olika tillfällen. Gemensamt är att de fått ta emot slag i samband med trafikincidenter i rondeller.

Det ena fallet gäller en incident i en rondell på E4:an i Örnsköldsvik 2013 där 60-åringen stött samman med en annan bilist. När de gått ur bilarna ska han ha slagit bilföraren i ansiktet med knytnäven och slitit av honom glasögonen. 60-åringen har sagt i förhör att han har minnesluckor från händelsen.

Den andra händelsen sker året efter, också det efter en sammanstötning i en rondell i Örnsköldsvik. 60-åringen ansåg att det var den andra bilisten som legat i fel fil och därefter slagit honom i bröstet med knytnäven. Själv har han sagt att han endast petat eller puttat honom i bröstet. Även här uppger han dock att han inte har någon tydlig minnesbild av händelsen.

Ångermanlands tingsrätt anser dock 60-åringen skyldig till misshandel i bägge fallen. De dömer honom även att betala 5000 kronor i skadestånd var till männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.