Missing people går skallgång. Foto: TT

Missing people vädjar om fler frivilliga

Uppdaterad
Publicerad

Frivilligorganisationen Missing people ordnar under lördagen en skallgång efter den polske bärplockaren som försvann i måndags i Näsåkerstrakten. Nu vädjar man till fler frivilliga att delta i sökandet.

Organisationen har det senaste åren blivit känd för sitt arbete med skallgångar efter försvunna personer. Några frivilliga från organisationen har deltagit i sökinsatsen i Näsåkerstrakten under veckan, men nu till helgen hoppas man kunna kraftsamla till en större skallgång om mannen inte hittats innan dess. 

– Som mest har vi varit elva stycken från Missing people under veckan, säger Jenny Brändström, som är organisationens kontaktperson för sökandet i området.

Hon hade hoppats på fler deltagare. Organisationenen samlar ofta hundratals frivilliga vid skallgångar runt om i landet. Vi några tillfällen har man, totalt under en hel sökperiod, varit nästan 1000 personer eller fler. Exempelvis när man för två år sedan sökte efter en nioårig försvunnen flicka i Örgryte och när man förra året letade efter en tvåbarnsmamma i Trollhättan.

Inga anhöriga

– Ofta brukar vänner, grannar och släktingar till den försvunna personen delta i sökandet.  De i sin tur brukar få med sig sina vänner och då blir man många som letar. Men eftersom mannen kommer från Polen finns det inga anhöriga som kan vara med och därför har vi inte blivit så många, säger Jenny Brändström, från Missing people som nu vädjar om att fler frivilliga ska delta i sökandet på lördag. 

Det mycket varma vädret, samt att platsen ligger avlägset kan också ha bidragit till att det varit svårt att engagera frivilliga. Organisationen hade ordnat med bussar till platsen från Sundsvall och Sollefteå, men det var så pass få som anmälde sig att bussresorna fick ställas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.