Misstänks för konkursbrott

Publicerad

En konkursförvaltare misstänker att ett brott kan ha begåtts i samband med konkurs av en restaurang i Sundsvall. Det misstänkta brottet har därför anmälts till åklagare.

När bolaget bildades 2010 sattes 50 000 kronor in på ett konto. Delägare tog strax därefter ut pengar från bolagets konto. Saldot blev därför 0 kronor. Senare ska någon med konkursgäldenärens namn och id gjort sju olika beställningar hos Axfood; bland annat kött, cigaretter, snus och läsk. Sammanlagt värde – 89 000 kronor. De sju fakturorna anger leveransadress till en restaurang/bar i centrala Sundsvall. Samtidigt förblev de obetalda.

Skulden

Under våren 2011 – i mars, april och maj månad – annonserades det i Sundsvalls tidning till ett värde av 89 629 kronor. Även i det här fallet förblev fakturorna obetalda. Även två abonnenter hos Telia ska stå i skuld med sammanlagt 32 509 kronor.

Gratis

På grund av detta ska restaurangen, som nu gått i konkurs, fått såväl matvaror som reklam gratis. Däremot kan man inte utesluta att restaurangens moderbolag, som även det försatts i konkurs, också fått varor. Ägaren förnekar att någon av restaurangerna ska ha fått några matleveranser.

Brottet

Uttaget av medel på kontot menar man bryter mot aktiebolagslagen. Därför ska åklagare nu utreda om brott begåtts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.