Modos OS-keeper jagar SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Modo hockeys damer laddar för semifinal – med en formstark OS-målvakt i huvudrollen.

Valentina Lizana Wallner fick sitt stora internationella genombrott i OS och hade stor del i Damkronornas framgångar. När Modo nu inleder jakten på ett nytt SM-guld har landslagskeepern självklart en av huvudrollerna.

– Jag tycker att jag har tränat på sedan vi kom hem och det känns ungefär likadant som i Sotji, konstaterar Valentina Lizana Wallner, som inte har haft några problem med att ladda om.

Riksserien

– Det är det här vi har tränat för hela säsongen. Det ska bli jättekul, fortsätter hon.

Modo fick i egenskap av seriesegrare välja semifinalmotståndet – valet föll på Leksand.

– Det är ett hårt jobbande lag och vi måste verkligen vara på tå – det har varit tuffa matcher hela säsongen, säger Johanna Olofsson, som också fanns med i OS-truppen.

– Leksand har också haft en storspelande målvakt så jag tror att kamperna kommer att avgöras framför mål.

Modos rutinerade forward Erika Grahm tror att laget lärt sig mycket från i fjol då man, liksom i år, gick in i slutspelet som seriesegrare, men slogs ut redan i semifinalen.

– Vi har varit det bästa laget så här långt, men som vi såg förra året kan allt hända i ett slutspel, så det gäller att ladda om.  

Semifinalerna avgörs i bäst av tre matcher och Modo börjar borta på torsdag.  

I den andra semifinalen möts tabelltvåan Linköping och Piteålaget Munksund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet