Foto: Modo hockey

Svartvadet om satsningen

Uppdaterad
Publicerad

Som första svenska lag byter Modo Hockey ut sitt säsongskort mot en matchtröja med inbyggt chip.

Matchtröjan har ett chip i ärmen som scannas vid insläpp.

– Idén kommer egentligen från Tampa Bay i USA där matchtröjorna bildar ett mäktigt hav. Det kan kanske dröja ett tag innan alla med säsongskort får på sig tröjorna, men förhoppningen är att alla ska vilja och våga bära den på hemmamatcherna, säger Modos general manager Per Svartvadet.

Satsningen, som har fått stor uppmärksamhet i hockeysverige, är en del i klubbens arbete mot att höja publiksnittet på hemmamatcherna.

– Ja, vi bygger ju om här i hallen så att det ska bli bättre för publiken. Jag själv försöker värva spelare som är passionerade och det här är en annan del i att försöka höja stämningen i arenan när vi spelar match, säger Per Svartvadet.

Modo har hittills sålt cirka 1 600 säsongskort – målet är att slå fjolårets 2 200 före hemmapremiären mot Örebro den 11 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.