Foto: TT

MSB:s utredning gynnar Sandö

Uppdaterad
Publicerad

Det vore mest lönsamt att behålla verksamheten på Sandö framför den i Revinge. Det visar en intern utredning som MSB har tagit fram.

Sett till ekonomin skulle det spara MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) cirka 5 miljoner kronor att behålla utbildningsverksamheten på Sandö. Detta eftersom man beräknar att kostnaden för Sandö under 2015 är 78 miljoner kronor och i Revinge 83 miljoner kronor.

Inget beslut

Redovisningen av analysen innebär emellertid inte att generaldirektören har fattat något beslut i någon riktning.

– Planen är att jag ska kunna fatta beslut den 21 april för de förslag som inte kräver kompletterande underlag eller fördjupad analys. Det finns också ett beslutstillfälle inlagt den 26 maj. Dessa beslutsdatum är preliminära och kan därför komma att ändras, säger generaldirektör Helena Lindberg.

Budgeten

Bakgrunden till att man vill lägga ned verksamheten på antingen Revinge eller Sandö är att man för 2016 har fått en minskat anslag efter det att Alliansens budget röstats igenom i riksdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.