Foto: Polisen

Narkotika i tobaksbutik

Uppdaterad
Publicerad

När polisen i Sundsvall och Timrå skulle kontrollera försäljningen av tobak i ett antal butiker idag hittade de misstänkt narkotika i en av butikerna. De hittade också tillbehör för narkotikaanvändning.

– Vi hittade olika typer av cannabisprodukter, där innehållsförteckningen visar att det är cannabis i förpackningen, säger Josef Wiklund poliskommissarie i Sundsvall.

Han säger att innehållet nu ska analyseras.

– Det rör sig om förpackade teer, eller teprodukter som vi hittade i en låda, säger Josef Wiklund.

I samma butik fanns också felaktigt förpackad och importerad tobak och tobaksvätskor som kan vara brott mot läkemedelslagen att sälja, berättar han.

Verktyg kan förstöras

När det gäller tillbehör för narkotikaanvändning är det bongar man hittat. Det vill säga olika plast- och glasrör som används för att ackumulera tobaksrök i. Polisen hoppas kunna förstöra verktygen.

– Vi fick en pm från Socialdepartementet nyligen om att vi borde kunna förverka verktygen i större utsträckning än man gjort tidigare. Det känns angeläget att kunna göra det. Vi hittar ofta det här hos unga missbrukare när vi gör husrannsakan. Och kan man försvåra det missbruket är det bra, säger Josef Wiklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.