Nobina lovar åtgärdsplan

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken i Mittnytt om förseningar och stressad personal lovar nu Nobina bättring. På fredag ska den nya bussoperatören presentera en åtgärdsplan för att få bukt med kollektivtrafikproblemen i Sundsvall.

Sedan bussoperatören Nobina i juli tog över busstrafiken i Sundsvall med omnejd har kritiken från passagerare och personal haglat tätt.

Redan en vecka efter att bolaget tog över trafiken fick man kritik för stora förseningar. Bolaget utlovade då bättring, men problemen har fortsatt. Förra veckan rapporterade vi om att busschaufförerna var missnöjda med det stressade schemat.

Stressigt för Nobinas busschaufförer

– Det är väldigt stressiga arbetsdagar och det är ofta jag kommer hem efter jobbet och inte mår bra, sade busschauffören Matz Persson då. 

Presenterar åtgärdsplan

Efter kritiken ska nu bussoperatören presentera en åtgärdsplan.

– Vi ska försöka göra förändringar, men inom ramen för den gällande tidtabellen går inte allt att justera på en gång. Situationen borde bli bättre när den nya tidtabellen börjar gälla den 14 december, säger Maryam Yazdanfar som är informationschef på Nobina Sverige.

Nobina utlovar även att man tillsammans med fackförbundet Kommunal ska arbeta med att förbättra arbetsmiljön för busschaufförerna. 

– Vi har gjort analyser av den rådande situationen och på fredag kommer vi presentera åtgärderna mer i detalj, säger Maryam Yazdanfar på Nobina.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stressigt för Nobinas busschaufförer

Mer i ämnet