Norrländsk tankesmedja bildad

Uppdaterad
Publicerad

Behöver det skapas opinion om Norrland? Det tror i varje fall den nybildade tankesmedjan i Sundsvall, som ska verka för Norrlandsfrågor.

Nybildade tankesmedjan Framtidstanken är en salig blandning människor i olika åldrar och från olika branscher. Men de har ett gemensamt intresse som knyter dem samman, nämligen utveckling och framtidstro för Norrland.

– Så fort som samhället utvecklas idag så kan vi inte sitta still här uppe och vänta på att någon ska lösa Norrlands svårigheter och problem utan det måste vi faktiskt hitta lösningar på själva, säger regissören och projektledaren Tomas Melander.

Framtidstanken beskriver sig själva som en partipolitiskt obunden tankesmedja för samtid och framtid i Norrland. De vill skapa nya möten ”med målet att skapa nya sätt att beskriva och besvärja vår tid”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.