Ovant läge för Modo

Uppdaterad
Publicerad

Riksserien går in i slutspelet och för första gången på flera år slår Modo hockey ur underläge.

Mododamerna har radat upp framgångar de senaste åren: SM-guld 2012, silver i fjol och segrare av grundserien 2013 och 2014.

I år slutar ”nya”, unga Modo fyra i grundserien – 30 poäng efter årets suveräner Linköping.

– Jag tycker vi har gjort det jättebra utifrån förutsättningarna. Serien har varit en lärpenning för det här unga laget, nu väntar slutspel och det spelar ingen roll hur många poäng man har tagit i serien, konstaterar huvudtränaren Micke Nilsson.

– Vi tappade elva spelare och det har kommit upp lika många unga tjejer, så jag tycker att vi har gjort det bra som ändå krigar där uppe i toppen och utmanar de bästa lagen, säger Emma Nordin, poängbäst i laget.

Håller Modo på att tappa sin position som damhockeyns Mecka?

– Nej, om inte Modo och Leksand fanns skulle det inte finnas någon damhockey av stor kvalitet i Sverige. Vi har ett väl fungerande hockeygymnasium här där tjejerna verkligen får utvecklas och träna precis som killarna får göra. Tyvärr är det för få ställen i Sverige som har den utbildningen, säger Micke Nilsson.

– Jag skulle tippa på att vi har 35 till 40 spelare i division 1 och Riksserien som har varit i Modo någon gång och som har fått sin hockeyuppfostran här.

Nu står slutspelet för dörren i Riksserien. Modo möter Munksund i en av två kvartsfinaler med start på bortaplan i morgon onsdag. Landslagsforwarden och ”veteranen” Emma Nordin kommer att ha en nyckelroll.

– Det är klart att man försöker bidra med lugn och få de här unga tjejerna att förstå att det här vi har tränat för hela säsongen och det är nu det roliga börjar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.