Oväntade värvningar ska samspelas

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det fotbollscup i Ånge och arrangören må ligga i fotbollens divsion 2 men när det gäller spektakulära värvningar – spelar klubben i en egen liga.

Vi träffar laget på en februariträning. Det är osannolikt varmt för årstiden och från plan hörs få inhemska dialekter.

–Nä dom kommer från, alla möjliga håll det är både Sundsvall och England och Stöde, säger Benny Mattsson, tränare i laget.

Oväntad förstärkningar

Det som skapat rubriker i vinter är speciellt två värvningar: Dels Jonathan Quartey, tidigare landslagsspelare från Ghana. Segrare i Sydafrikanska cupen med Kaiser Chiefs, via Nice i franska högstaligan och nu Ånge.

Och han trivs:

–Det är första gången jag kommer till Ånge.Jag trivs väldigt bra. Vi är som en familj. Alla spelarna pratar med varandra och jag är riktigt glad att vara här, säger Jonathan Quartey.

Zlatans lagkamrat

Den andra värvningen och den som kanske skapat ännu större rubriker är Anthony Obodai. Han är 33 år nu. Han har spelat U20-VM för Ghana, fyra riktiga landskamper, sex Champions Leauge-matcher och nu senast några år i Pittsburgh Riverhounds i USA.

Men en gång var han i holländska Ajax. Samtidigt som en viss Zlatan Ibrahimovic.

–Jag spelade med honom i Ajax. Han var först i andralaget men han fick ihop det och när han verkligen fick uttrycka sig på plan visade han hur stor spelare han är, berättar Anthony Obodai, van vid att frågor om hans kände fotbollskollega dyker upp.

I helgen är det cup i Ånge. 20 lag från division två ned till division fem gör upp i ett späckat schema på tre dagar.

Ånge ska nu spela ihop sitt brokiga lag från hela världen...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.