En vägg har blåsts ut av en explosion på Permascand i Ånge (arkivbild).

Permascand varslar 24

Uppdaterad
Publicerad

Verkstadsföretaget Permascand i Ljungaverk varslar en tredjedel av sina tjänstemän, 24 personer, på grund av en minskning av order.

Den hårt prövade arbetsmarknaden i Ånge kommun drabbades på måndagen av ännu ett hårt slag. Permascands ledning tror på en minskning av antalet order till företaget det närmaste halvåret, därför väljer man att varsla 24 tjänstemän om uppsägning.

Varslet läggs bland annat för att man tror på sämre konjunktur men är också del av en förändrad organisation, skriver företaget i ett pressmeddelande. Permascand har tidigare varit ett dotterbolag i en större koncern men målet är nu att man ska bli ett mer entreprenörsmässigt företag.

24 personer är ungefär en tredjedel av dagens tjänstemän på företaget, inga kollektivanställda berörs av varslet. Enligt pressmeddelandet planerar ledningen istället att vidareutbilda sina kollektivanställda. Personalen har informerats under måndagen och förhandlingar om uppsägningarna ska nu inledas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Permascand

Mer i ämnet