Granlo BK gör allt för att hålla ihop.

Positiv framtid för Granlo BK

Uppdaterad
Publicerad

Konkurshotade Granlo BK beviljades förlängd rekonstruktion samt att skriva ner skulderna med 75 procent vilket innebär en tryggare framtid enligt juristen Marcus Wenner.

Under tisdagseftermiddagen avslutades borgensmötet angående den konkurshotade innebandyklubben Granlo BK. Och enligt juristen Marcus Wenner ser det ut att bli en positiv framtid för Sundsvallsklubben.

– Som det ser ut nu kommer klubben inte att gå i konkurs, säger han.

Granlo BK

Skatteverket positivt

Under mötet ska både Skatteverket  Granlo BK och närvarande fordringsägare ha kommit överens om en fortsatt rekonstruktion. Vid mötet  diskuterades en nedskrivning av skulderna med 75 procent. Och planen nu är att klubben ska vara skuldfri till mars 2015.

– Det gick ovanligt bra och jag ser inga problem i nuläget, säger Marcus Wenner.

 -Nu kommer vi se till att en nedskrivning förankras hos fordringsägarna samt att kapital för betalning av de kvarvarande skulderna kommer fram. Samtidigt som vi gör detta kommer också en tydlig plan för framtiden läggas fram så klubben inte hamnar i samma situation igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet