Foto: Vanessa Pettersson/SVT

Präst rockade loss

Uppdaterad
Publicerad

Det blev oväntad underhållning på skolavslutningen för eleverna från Gångvikens och Ljustadalens skola i Sundsvall på fredagen. Prästen rockade loss.

Det var elever från Gångvikens och Ljustadalens skola som fick ta del av den överraskande underhållningen vid skolavslutningen i Sköns kyrka i Sundsbruk i Sundsvall på fredagen.

Prästen Kenneth Ahlenius rockade plötsligt loss till låten Busy doing northing med Ace Wilder. Det hela fångades på bild av Vanessa Pettersson, som fanns på plats. Klippet lades ut på Facebook på torsdagen och vid 20.30-tiden på fredagen hade klippet delats 9 708 gånger på Vanessas sida.

– Jag blir lite chockad! Det började lite smått med delningar men att det skulle bli så här hade jag aldrig trott, säger Vanessa till Mittnytt.

Kenneth Ahlenius förklarar dansen så här:

– Man måste ju få göra nått roligt för alla fantastiska elever vi har här i vår område. Dom bjuder på sig och då är det klart att jag måste få bjuda på mig, säger Kenneth Ahlenius till Mittnytt.

Och det är inte första gången han rockar loss till musik.

– Jag är en riktig ”klubbhopper” när jag var yngre. Det är väl en tid som är svunnen men som jag gärna återkommer till i själ och hjärta, säger Kenneth Ahlenius.

Uppståndelsen kring hans dansande tar han med ro.

– Det är ju väldigt tacksamt om man är präst och gör någonting som folk inte förväntar sig, då blir det väldigt uppschåsat. Men det är kul, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.