Rasrisk efter regnkaoset

Uppdaterad
Publicerad

Vattennivåerna sjunker i de översvämningsdrabbade områdena, men räddningstjänsten varnar för ökad rasrisk på de vägar som legat under vatten.

Det är fortsatt stora vägproblem i Kramfors- och Sollefteåområdet: Riksväg 90 är fortfarande avstängd mellan Kramfors och Sollefteå. Väg 335 mellan Sångdal och Para är helt avstängd och kommer så att vara till tidigast torsdag – det rapporterar räddningstjänsten på lördagsmorgonen.

– En del småvägar och broar är också helt avskurna, konstaterar Christian Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten Höga kusten och Ådalen.

Regnkaos i Västernorrland

Han varnar också för ökad rasrisk på de vägar som legat under vatten. Räddningstjänstens personal håller under lördagen på att skaffa sig en bild av läget.

– Ser man något kan man ringa in och rapportera, säger Christian Andersson.

Aktuell information om vägasvstängningar finns på trafikverkets hemsida.

På lördagseftermiddagen sammanträdde räddningstjänst, polis, representanter från kommunerna och SMHI för att stämma av situationen i området.

– Vår bedömning är att läget är stabilt nu, vattnet rinner undan och det regn som ska komma in under måndagen ser inte ut att bli lika kraftigt, säger Peter Carlstedt, kommunchef i Kramfors.

– Vi ligger dock kvar med vår krisledningsfunktion till och med måndag morgon. Vi har fortfarande högre bemanning för att bevaka dammarna och hemtjänsten har extra fordon för att ta sig fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnkaos i Västernorrland

Mer i ämnet