(S) tar över makten i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och vänstern har återigen tagit makten över kommunhuset i Sundsvall. Peder Björk (S) blir kommunstyrelsens ordförande.

Sundsvall vaknar till en ny politisk värld idag. Socialdemokraterna går fram med åtta procent och får egen majoritet tillsammans med Vänsterpartiet. Det blir Peder Björk (S) som tar över styret av Sundsvall.

– Det är klart att vi Socialdemokrater är väldigt glada över resultatet och även en aning överväldigade över det stora stöd som Sundsvallsborna har gett oss, säger Peder Björk (S).

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Förra valet var historiskt. Bråket i landstinget, med Mantec och nedskärningarna vid sjukhuset, resulterade i ett borgerligt makttagande i Sundsvall. Det hade inte skett på 36 år. Moderaternas kommunalråd Jörgen Berglund är inte helt säker på vad som gick fel i årets val.

– Det kan vi inte veta riktigt än, men jag tror att den absolut största orsaken handlar om att människor vill ha stabilitet. Jag tror man har uppfattat situationen lokalt som tumultartad och det tror jag inte man vill se, säger Jörgen Berglund (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet