SAS-plan till Sundsvall fick vända

Publicerad

Ett SAS-plan på väg till Sundsvall från Arlanda fick vända strax efter start sent under söndagskvällen. Orsaken var indikationer på ett tekniskt fel.

SAS-planet som skulle ta passagerarna från Arlanda till Sundsvall fick avbryta sin flygning. Enligt Luftfartsverket och SAS var det inget allvarligt fel, men planet fick ändå vända och flyga tillbaka till Arlanda med passagerarna.

– Piloten tog det säkra före det osäkra, säger Carl Selling vid Luftfartsverket.

Enligt både Luftfartsverket och SAS var det aldrig någon fara för de 129 passagerarna.

– Det var inget dramatik alls, och inte heller någonnödlandning. Flygningen tillbaka och landningen på Arlanda gick väldigt smidigt, säger Eliabeth Manzi, presschef på SAS.

Hon berättar att en lampa lyste på kontrollpanelen, vilket indikerade på något tekniskt fel. Men vilken av lamporna det var är okart.

– Har man en indikation lyser lamporna och då måste man gå tillbaka till marken där det finns teknisk personal. Men det har vi inte i Sundsvall så hade vi inte flugit tillbaka hade vi varit utan, säger Eliabeth Manzi.

Efter att planet landat på Arlanda erbjöds en nattbuss till Sundsvall för de som ville. Passagerarna kunde annars ta in på hotell och vänta på nästa flyg.

– Vi ombokade genast samtliga ressenärers biljetter och erbjöd dem lösningar. Nästa flyg gick under morgonen därpå, säger Eliabeth Manzi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.