Sjuksköterska stal morfin

Uppdaterad
Publicerad

Inspektionen för vård och omsorg vill dra in legitimationen från en sjuksköterska som ska ha stulit morfin från en vårdcentral i Sollefteå.

I andra hand yrkar kontrollmyndigheten på att sjuksköterskan ska föreskrivas en treårig prövotid. Men redan 2006 ålades hon en lika lång prövotid då hon stulit liknande preparat från sin dåvarande arbetsplats.

Fick ansvar

År 2011 anställdes kvinnan som sköterska på en ny arbetsplats och ett år senare fick hon ansvar för läkemedelsförrådet. Enligt tingsrätten ska det vid tre separata tillfällen ha försvunnit fyra ampuller innehållande morfin.

Dömd i hovrätten

Kvinnan dömdes i tingsrätten men överklagade domen till hovrätten. Hovrätten bedömde i sin tur att brottets straffvärde uppgick till fyra månaders fängelse. Dock talade inte brottets art för fängelse så kvinnan fick en villkorlig dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.