Skar av kvinnas pulsåder

Uppdaterad
Publicerad

En man från Härnösand döms till fängelse i sex månader för att han skurit av sin före detta flickväns hälsena och pulsådern.

Mannen och kvinnan hade varit ett par sedan 2009 och även bott tillsammans. Nyårsafton 2013 firade de på två olika håll. Men det hade bestämt att senare under kvällen träffas hemma hos mannen. Hon kom dit vid 01.30 tiden och han först en timme senare. Klockan 06.00 inkom ett larm till polisen.

Druckit mycket

Mannen ska under kvällen ha druckit mycket och vid hemkomsten, efter att ha pratat en lång stund om förhållandet, blivit våldsam. Enligt kvinnan ska mannen dragit kvinna i håret, kastat en julgran på henne och till slut skurit av hennes kläder med hjälp av en kniv. Han ska ha börjat uppifrån byxlinningen och skurit uppifrån och ned. När han kom till skorna ska han ha skurit upp hennes hälsena.

Pulsådern

Senare har man kunnat konstaterat att pulsådern skurits av, samt två senor. I mannens bostad påträffades blodspår i hallen, en kniv, en trasig sko och en bh på golvet. Och i vardagsrummet låg en julgran omkullvält.

Sex månader

Ångermanlands tingsrätt dömer nu mannen för misshandel, vållande till kroppsskada och ofredande med sex månaders fängelse som påföljd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.