Skilsmässostrid i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Den ”hemlöse” före detta miljardären Kjell Larsson och hans före detta hustru möts under onsdagen i Sundsvalls tingsrätt.

En gång var han fastighetskung i Sundsvall med tillgångar i miljardklassen. Men i efterdyningarna till fastighetskraschen på 90-talet skrev han över alla tillgångar på hustrun. Detta för att rädda dem från fodringsägare.

Ett äktenskapsförord skrevs där det framgår att allt tillhör hustrun. Men idag, när även äktenskapet kraschat, hävdar Kjell Larsson att det finns en undertecknad överenskommelse som innebär att de äger hälften var. Detta skulle innebära att Kjell Larsson förutom diverse fastigheter även skulle äga hälften av hustruns bolag.

Kjell Larsson

Det som gjort att parets skilsmässa uppmärksammats är att Kjell Larsson inför förhandlingen i rätten beskrivit sig själv som hemlös, att han sovit på järnvägsstationen i Sundsvall och levt på att samla pantflaskor.

Men SVT Mittnytt har i tidigare inslag visat att Larsson, genom ett interimistiskt beslut i tingsrätten, har kvarsittningsrätt i parets gemensamma villa på Lotsgatan i Sundsvall tills dess skilsmässan är avgjord. Villan är värderad till åtta miljoner och enligt hustrun och hennes advokat har Kjell Larsson möjlighet att bo där tills vidare.

– Jag kommer inte in i villan eftersom de bytt lås. Jag kan visserligen komma in i huset genom att begära hjälp av kronofogden men det kostar pengar. Och det kostar pengar att göra nycklar så jag har valt att ha det så här. Det är trots allt kort tid kvar innan det avgörs i tingsrätten, sade Kjell Larsson då.

Hustrun förnekar genom sin advokat starkt detta och säger att han visst fått nycklar.

Under onsdagen ska Sundsvalls tingsrätt lyssna till och ta ställning till de krav som Kjell Larsson ställer mot sin före detta hustru. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kjell Larsson

Mer i ämnet