Slopar tryckta turlistor

Uppdaterad
Publicerad

I morgon börjar lokaltrafiken i Sundsvall köra enligt hösttidtabell. Men den som vill ha en tryckt turlista står sig slätt – nu är det endast digital listor som gäller.

Enligt kollektivtrafikmyndigheten i länet, Din Tur, slutar man att trycka turlistor  eftersom allt fler i dag istället söker information digitalt.

– För resenärer som inte har eller kan söka sin resa digitalt finns andra lösningar. Det finns utskrifter per linje att hämta på Navet. Eller så ringer man till kundservice som skickar hem turlistor för just de linjer som resenärer efterfrågar. Alla får information om sin resa, säger Annica Kjellin, marknadschef på Din Tur i ett pressmeddelande.

Från och med den 20 augusti, och tre dagar framåt kommer bussoperatören Nobina finnas vid Bussnavet för att hjälpa resenärer att söka tidtabeller digital i mobiltelefonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.