Tågledningscentralen blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtiotal anställningar stannar i Ånge kommun när myndigheten ändrar sig och nu låter alla åtta tågledningscentraler vara kvar.

Trafikverket har tidigare medelat att man tänker centralisera. Ett led i det var att de åtta tågledningscentralerna i landet skulle bli fyra. Sten-Ove Danielsson (S) kommunalråd i Ånge och tidigare SJ-anställd var kritisk till beslutet då han ansåg att säkerheten på järnvägarna var hotad.

–Trafikverket har tittat på möjligheter och risker och det känns jättebra att ha rätt. Jag har ju själv jobbat på SJ som tågmästare och jag såg inga fördelar med att koncentrera verksamheten. Det var ingen som jobbade ute på fältet som såg det, säger Sten-Ove Danielsson till Mittnytt.

Totalt hotades 50 jobb i Ånge.

–Det betyder jättemycket för Ånge, det är så många som skulle ha behövt ta med familjen och flytta. Huspriserna hade gått ner. Vi är otroligt glada att så inte blev fallet, säger kommunalrådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.