Tar tid att få hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar som upptäcker att deras barn missbrukar kan få vänta på hjälp, det säger en pappa i Sundsvall.

Spice är en bedräglig drog det har vi sett inte minst de senaste veckorna. Det är lätt att komma över drogen och föräldrar som upptäcker att deras barn missbrukar kan få vänta på hjälp, det erfor en pappa i Sundsvall som SVT Mittnytt träffat.

Pappan uppger att hans 13-årige son fick vänta i sex veckor innan hans ärende togs upp av socialtjänsten. Det är för lång tid medger Annika Backström, socialtjänsten i Sundsvall, men det kan finnas förklaringar till att väntan blir lång i de enskilda fallen.

Spice

– Vi pratar om en trettonåring som missbrukar narkotika, då tycker jag att man ska ta hand om det här från dag ett, säger pappan.

På Socialtjänsten håller man med. Det är inte acceptabelt att behöva vänta i mer än tre veckor i längsta laget.

– Det här är egentligen inte rimligt, säger Anna Backström, enhetschef på Socialtjänsten.

Enligt pappan var den långa väntetiden en enskild handläggaren semester orsaken till den långa väntetiden.

– Det kan hända saker som gör att man måste välja om man ska vänta på personen som är ansvarig i ärendet eller träffa någon helt ny, säger Anna Backström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spice

Mer i ämnet