Tiggarflytten: Trafikverket skyller på kommunen

Uppdaterad
Publicerad

”Det är helt främmande för Trafikverket att flytta på människor för att genomföra en ceremoni.”

Det är Trafikverket som tillsammans med kommunen planerat den stora invigningen av den nya bron över Sundsvallsfjärden. Men efter att kommunen flyttat på ett läger med EU-migranter som bott på platsen, så tar nu Trafikverket avstånd från sin samarbetspartner Sundsvalls kommuns agerande. I ett pressmeddelande skriver myndigheten att lägret varit välkänt under planeringen av broinvigningen.

”Trafikverket såg inga hinder för att lägret skulle kunna vara på den plats kommunen givit tillstånd för invigning. Trafikverket har också varit tydliga med att lägret varken påverkar eller förhindrar möjligheten till genomförande av invigningen.”

Myndigheten skriver också att man ”reagerar starkt på att kommunen valt att flytta lägret”, och att det främst är just EU-migranterna som drabbas av problem i samband med invigningen, inte tvärt om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E4 Sundsvall

Mer i ämnet