Timrå IK: försäljningen tar tid

Uppdaterad
Publicerad

Eon Arena skulle vara såld innan slutet på februari, men så kommer det inte att bli. Först någon gång i mars beräknar man kunna klubba igenom försäljningen.

Enligt Lars Nolander, Timrå Ik:s klubbdirektör, är det många bitar som måste falla på plats för att få igenom en försäljning.

– Det kommer att ta lite längre tid än tidigare beräknat, men arenan kommer att bli såld, säger Lars Nolander.

Ny köpare

Målsättningen var att få igenom en snabb försäljning och på så sätt trygga ekonomin på sikt. Timrå kommun kommer att hyra arenan tillsammans med den nya köparen. Timrå har tidigare sagt att man är beredd att gå in med 4,5 miljoner kronor, resten måste den nya köparen gå in med själv. Just nu söker man efter just denne köpare. Locket ligger på och man vill inte avslöja vilka man för samtal med.

– Jag måste ge ett luddigt svar. Vi har ett flertal som är intresserade och som vi för diskussion med, säger Lars Nolander.

Ta längre tid

Tidigare sade man att man i slutet på februari, senast den 28:e, skulle ha klubbat ett avtal med någon. Men eftersom de nu finns köpare från hela Sverige menar man att det kommer ta längre tid.

– Jag kan inte säga exakt när det kommer att hända, någon gång i mars. Det är många pusselbitar som ska falla på plats, säger Lars Nolander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.