Timrå IK hos Kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyklubben som tidigare haft stora ekonomiska problem har åter hamnat hos Kronofogden. Den här gången rör det sig om att klubben inte betalt skatten i tid. Just nu har man skulder på över en miljon kronor.

Timrå IK har tre av de senaste fyra månaderna haft skatteskulder hos Kronofogden. För närvarande har man en skatteskuld på 1.105.861 kronor som skulle ha varit betald senast den 7 september.

– Det är en tuff tid, säger klubbdirektören Lars Nolander.

Timrå IK och ekonomin

I augusti i år hade man en skatteskuld på lite över 407.000 kronor och i juni hamnade klubben hos fogden med 640.000 kronor i skatteskuld.

De tidigare skulderna samt extra avgifterna klubben dragit på sig i sommar är nu betalda. Miljonskulden från september ligger dock kvar hos Kronofogden, där förseningsavgifter samlas på hög tills dess skulden är betald.  

Enligt Lars Nolander beror obeståndet på att klubben intäkter minskat drastiskt efter att Timrå åkte ur Elitserien förra året.

– Vi har fått vänja oss vid att ha mindre resurser. Det är svårt för en hockeyklubb att få in pengar under sommarhalvåret, men nu när säsongen drar igång igen så borde skuldproblemen lösa sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet