Timrå IK överlever

Uppdaterad
Publicerad

Timrå IK har räddats. Tingsrätten godkände idag förslaget till ackord. Det innebär att de oprioriterade fordringsägarna får 25 procent.

”Timrå IK har idag avslutat lyckade ackordsförhandlingar i tingsrätten och därmed lagt grunden för en långsiktigt hållbar ekonomisk situation för föreningen. Timrå IK har därmed möjlighet att fortsätta arbetet inom ungdoms- och juniorverksamheten såväl som elitsatsningen”

Skatteverket och några till sade visserligen nej, men Timrå IK hade ändå en viss marginal för att få uppgörelsen om rekonstruktion godkänd. Och idag kunde ledningen andas ut. Tingsrätten gav sitt godkännande. En hel del svider det förstås, bland annat för kommunen. Men sveda hade det nog blivit hur det än slutat.

Nu minskar skulderna med 75 procent för Timrå IK. Skuldbördan blir hälften så stor – 40 miljoner istället för 80.

Nu återstår för Timrå IK att börja på ny kula, med ett helt nytt, och betydligt billigare lag. Och nu i allsvenskan. Inkomsterna beräknas bli sådär en 24 miljoner kronor mindre. Inte mindre än fjorton personer har sagts upp från sina jobb inom klubben. Men det gäller att satsa på inkomstsidan också

Det skall satsas på ungdomar och klubbledningen tänker inte förhasta sig. Återtåget till elitserien skall ske med förstånd.

 I fyra bifogade klipp finns bilder från presskonferensen. Dessutom berättar företagsrekonstruktören Mats Emthén, sportchefen Kent Norberg och klubbdirektören om det som hänt och hur de ser på framtiden.

Skulder till oprioriterade fordringsägare minskas med 75 procent – vilket gör klubbens skuldberg hälften så stort – från 80 till 40 miljoner kronor i skulder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.