Torbjörn Stark hoppar av

Publicerad

Han tillträdde efter att förre socialdirektören Peter Löthman fått sparken. Nu kastar också Torbjörn Stark in handduken.

Det har stormat kring socialförvaltningen i Sundsvall under en längre tid. Förutom det ekonomiska underskottet har det under senare tid också riktats kritik mot ledningen för brister i styrning och arbetsmiljö.

Torbjörn Stark bekräftar sitt beslut men vill i övrigt inte kommentera bakgrunden:

– Jag är inte intresserad att fortsätta. Jag har gjort ett moget övervägande och beslutat att inte söka om förlängt förordnande men varför jag fattat det beslutet vill jag inte kommentera, säger han till Mittnytt.

Torbjörn Stark efterträdde Peter Löthman som fick lämna sitt uppdrag 2013. Socialförvaltningen gick vid den tidpunkten med stora underskott och kort efteråt tvingades även nämndordföranden Else Ammor (M) lämna sitt uppdrag efter en uppslitande strid inom moderaterna.

Istället tillträdde Torbjörn Stark på ett tvåårigt förordnande som han nu meddelat att han inte vill ha förlängt. Socialförvaltningen dras fortfarande med ekonomiska underskott och under senare tid har förvaltningen också fått intern medarbetarkritik avseende arbetsmiljön.

– Jag vill inte kommentera orsaken till hans beslut att lämna uppdraget men vi kommer nu att inleda rekryteringen av en ny socialdirektör, säger socialnämndens ordförande i Sundsvall, Malin Larsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.