Matchstraff för Nilsson efter tackling

Uppdaterad
Publicerad

Efter skuldberg och storförluster verkar den negativa trenden vända för Timrå IK. Hockeygrabbarna har vunnit fyra av de fem senast spelade matcherna och hoppas nu att publiken återvänder till Eon Arena.

Hockeyallsvenskan är i full gång och tabellen är otroligt jämn. Lyckas Timrå vinna tisdagens match åker de upp från plats sju till topp fyra.

Och efter tre raka vinster verkar det inte omöjligt då grabbarna är mer självsäkra än någonsin.

– Vi känner oss starka och jag tror det kommer gå bra, säger lagkapten Per Hallin.

Tomt på läktaren

För att öka chanserna att trycka in pucken hoppas grabbarna på bra tryck från läktaren, hittills har det nämligen ekat tomt på Eon Arena enligt TIK-tränaren Roger Forsberg.

– Killarna gillar att spela inför mycket folk och blir då extra taggade.

Matchstraff för Nilsson

Inte nog med tomma läktare, i veckan står Timrå utan forwarden Ludvig Nilsson. Då han under den senaste lördagsmatchen mot Karlskoga tacklade en motspelare hårt bakifrån. Straffet motsvarar fyra matcher varav en omvandlas till böter på 3 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.