Foto: SVT (Grafik)

TV4-nedläggning klar

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetarnas vädjan var förgäves. I kväll tog TV4-gruppen det formella beslutet att lägga ner de lokala nyhetssändningarna.

TV4:s styrelse har beslutat att gå vidare i enlighet med det förslag som presenterats tidigare. Det innebär att MBL-förhandlingar vidtar, säger kanalens pressansvarige Magnus Törnblom till TT.

I ett öppet brev försökte 151 TV4-medarbetare få styrelsen att ändra sig.

”Valet att lämna lokala sändningar för lokal publik har långtgående konsekvenser. Det berör långt fler än 140 personer som snart mister sitt nuvarande jobb och sin granskande roll på det lokala planet”, står det i brevet.

Nedläggningsbeslutet har följts av starka reaktioner, vilket bland annat bottnar i ”den effekt som beslutet har för den lokala demokratin”, skriver medarbetarna som nu uppmanar styrelsen att ”besinna er och tänka om”.

På kanalens hemsida svarar vd Casten Almqvist på det öppna brevet: ”Mediebranschen står mitt i en total omdaning som vi måste förhålla oss till. Trots att lokala nyheter och lokalt innehåll är något som många är intresserade av även när tittandet flyttar till nätet, återstår det att knäcka hur man som medieaktör på riksnivå bygger en fungerande affär kring det”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.