Foto: Annika Bränström, Generaldirektör Bolagsverket

Unik generaldirektör

Uppdaterad
Publicerad

Vid utlokaliseringen av statliga myndigheter ute i landet har ledningen ändå hamnat i Stockholm. Men det finns ett undantag – generaldirektören för Bolagsverket i Sundsvall.

Annika Bränström har suttit som generaldirektör på Bolagsverket i Sundsvall i sex år nu och blev i höstas utnämnd för tre år till.

– Jag är internrekryterad. Jag satt som utvecklingschef och tf direktör när den här tjänsten blev ledig och jag sökte och fick den.

#svthelasverige

Hon är den enda av generaldirektörerna i Västernorrland och Jämtland som bor på plats vilket hon tycker är viktigt.

– Någonstans är man ju en förebild och det här att det är lätt att komma till mig och fråga saker, det blir korta beslutsvägar och jag finns med i många sammanhang.

Bolagsverket har 500 anställda och argumentet att kompetensen bara skulle finnas i Stockholm ger hon inte mycket för.

– Vi jobbar mycket med kompetensutveckling i närregionen för det är viktigt för oss att det finns många resurser att välja mellan när vi söker nytt folk.

Men i och med att hon är unik blir det många resor för att hålla kontakt med de andra myndigheterna i storstaden.

– Jag brukar känna att det är väldigt nära från Sundsvall till Stockholm men det är betydligt längre från Stockholm till Sundsvall. Det är också ganska rimligt om vi ska jobba tillsammans med sex, sju andra myndigheter som då alla finns i Stockholm att vi åker dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#svthelasverige

Mer i ämnet