Utkastad av full granne

Publicerad

Under fredagsnatten slängdes en person ut ur sin lägenhet av en hungrig och berusad man.

Mycket tidigt på lördagsmorgonen öppnade en lägenhetsinnehavare i Sundsvall sin ytterdörr. Detta efter att någon, under en längre tid försökt ta sig in.

Utanför stod en man som hävdade att han bodde i lägenheten och försökte sedan tränga sig in. När han möttes av protester från den rättmätige ägaren svarade han med ett slag i ansktet.

Låste dörren

Den berusade mannen, som uppenbarligen trodde sig ha kommit hem till sig själv, fick med hjälp av hot ut lägenhetsinnehavaren i trapphuset och låste sedan dörren.

Hungrig och illamående

Efter en stunds väntan fick den utkörde ägaren hjälp av ett tidningsbud med att kontakta polisen som öppnade dörren. Inne i lägenheten hittade polisen den berusade mannen sovandes. Han hade innan han somnat tagit för sig av mat ur kylskåpet och kräkts i köket. Polisen omhändertog mannen som nu misstänks för misshandel, olaga hot och hemfridsbrott.

Ber om ursäkt

Enligt polisen är mannen oerhört ångerfull och har inget minne av händelsen. Det var först när polisen väckte honom som han förstod att han tagit fel lägenhet. Mannen erkänner allt och hoppas nu att hans granne åtminstone ska lyssna på hans ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.