Bollstaborna demonstrerar mot planerna att riva simbassängen i Bollstabruk. Foto: Anna Zakrisson

Vill rädda badhuset

Uppdaterad
Publicerad

Kramfors kommuns planer på att lägga ner simbassängen i Bollstahallen möttes av missnöje av ett 50-tal Bollstabor under kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Det Bollstaborna framför allt är missnöjda över är att det faktiskt är simbassängen i Ådalshallen i Kramfors som tappat hälften av sina besökare sedan 2000. I Bollstahallen har besökarna samtidigt legat på en konstant under samma period.

Ragnhild Lindström är ledare för aktionsgruppen ”Bevara simbassängen i Bollstahallen” och var med under demonstrationen i går.

– För oss är simbassängen väldigt viktig. Vi träffas här och har vattengymnastik och flera skolor i området har ju simundervisning här. Om bassängen läggs ner måste vuxna och barn ta sig till bassängen i Kramfors och det tar ju tid och alla har ju inte körkort. Dessutom måste simundervisningen minskas om fler klasser ska få plats i Kramfors, säger Ragnhild Lindström.

Förslaget att riva bassängen i Bollstahallen kom från tekniska kontoret i maj. På ett medborgarmöte föreslogs att det istället skulle byggas en boulebana eller klättervägg men från Bollstaborna blev det tummen ner.

– Vi fick inte så mycket till svar igår heller. Bara att ärendet är under utredning. En ny medborgarträff kommer att hållas i januari nästa år. Men vi kommer hur som helst att slåss för vår simbassäng, säger Ragnhild Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.