Luleås Lars Bryggman fri framför Mantas Armalis men missar under lördagens SHL-match i ishockey mellan Djurgårdens IF och Luleå Hockey på Hovet i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

Femte förlusten för LHF

Mattias Guter styrde Djurgården till andra raka segern på knappt ett dygn i SHL.

Han styrde in segermålet när Luleå besegrades med 2-1. Det gav Djurgården full pott, sex poäng, på två dagar.

Båda lagen spelade sin andra match på två dagar och gjorde sina första ”back to back”-matcher för säsongen.

För Luleå slutade det med noll poäng och laget har nu fem raka förluster.

Det täta matchandet märktes också på lagen som saknade den riktiga energin.

”Skandal”

Luleå borde ha fått ett långt spel i numerärt överläge i början av matchen när Djurgårdens back Robin Norell drog upp klubban i ansiktet på Per Ledin som föll till isen blödande. Men domarna Mikael Sjöqvist och Patrik Sjöberg missade händelsen.

– Skandal, det är inget att snacka om, det ska vara 2+2 på honom där, sade Ledin, som kunde spela vidare efter omplåstring, till CMore.

I stället åkte Luleås Lucas Wallmark på en utvisning för protest, men Djurgården kunde inte utnyttja läget.

Englunds första

Hemmalaget tog i stället ledningen i inledningen av andra perioden genom 18-årige backen Andreas Englund som gjorde sitt första SHL-mål.

Marcus Ljungh hade ett friläge där han prickade ribban bakom Luleåmålvakten Joel Lassinantti innan gästerna kvitterade med knappt fyra minuter kvar av mittperioden. Luleå förde matchen, men laget hade förtvivlat svårt att få in folk framför Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis som ersatte lätt skadade Mikael Tellqvist. Undantaget var vid kvitteringen då backen Janne Sandström först sköt och det blev flera returer innan Jonathan Granström fick öppet mål.

Djurgården fick tre raka numerära överlägen i den tredje perioden – totalt fem i matchen – men SHL-ishockeyns sämsta lag i powerplay (på 10,2 procent) lyckades inte utnyttja något.

Men laget lyckades ändå vinna till slut. Mattias Guter styrde in Marcus Ljunghs skott när drygt tre minuter återstod.