Bandykometen – kan vinna SM

Publicerad

I Kalix spelar Norrbottens enda flicklag i bandy. Ett lag som kan bli svenska mästare.

I Kalix finns ett ungdomslag för tjejer som spelar bandy. Det är det enda flicklaget i länet. Men trots brist på närliggande motståndare så röner laget stora framgångar. Med bara några få matcher kvar av säsongen så har laget fortfarande chansen att bli Sveriges bästa F17-lag.

 – Bandyn är ju inte en så stor sport på tjejsidan. Men vi var några här som själva har barn som ville spela och på den vägen är det, säger en av lagets tränare, Lennart Alm.

Laget består av en blandning av allt från flickor födda -98 till flickor födda -02, men spelar i den rikstäckande flickor17-serien.

– Trots att vi är yngst så går det väldigt bra för oss, säger Lennart Alm.

Långa resor

Laget är nykomlingar i serien och har fått vänja sig vid att åka buss. Närmaste motståndaren är nämligen 55 mil bort, i Härnösand. Men att det blir många och långa resor verkar inte laget ha något emot.

– Nej alla i vårat lag gillar att åka på långa resor, säger Caroline Strömberg

– Det är roligt att resa med laget för då lär man känna alla mycket mer, säger Emma Andersson.

Laget har tre matcher kvar av säsongen och vid vinst i minst två av dessa så går laget till slutspel och är då ett av fyra lag som gör upp om SM-guldet.

– Som nykomlingar så trodde vi mest att vi skulle få se och lära men sen visade det sig att vi kan slå alla lagen. Det är otroligt roligt att det går så bra, säger Lennart Alm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.