Börsen granskar gruvläckan

Uppdaterad
Publicerad

 Oslobörsen undersöker om gruvbolaget Northland Resources har brutit mot reglerna. Samtidigt har Northland uppmanats att kontakta Norges ekobrottsmyndighet. Det uppger Dagens Industris webbupplaga.

Bakgrunden är en misstanke om att information om Nortlands planer om en riktad emission för att lösa kapitalbehovet läckte ut. Handeln stoppades på Oslobörsen i torsdags och bolaget tvingades då berätta om läget.

Aktiekursen har sedan dess fortsatt att falla med ungefär 90 procent.

Northlandkris

-Vi kommer att undersöka den möjliga läckan och i den processen kommer vi även att titta på bolagets informationshantering. Det säger Guro Steine, kommunikationschef på Oslobörsen till Dagens Industri.

Enligt Dagens Industri som citerar den norska publikationen, Dagens Naeringsliv, så kommer Anders Hvide, styrelseordförande i Northland, att polisanmäla den som läckt information.

Enligt den norska tidningen har Northland nu blivit ombedd att kontakta ekobrottsmyndigheten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northlandkris

Mer i ämnet