Drömresemål utanför Boden

Uppdaterad
Publicerad

Ett av världens hetaste drömresemål finns utanför Boden

Bakom resemålet finns Richard Karlsson, som  förverkligade sin dröm och blev slädhundsförare.

Efter många års arbete inom restaurangnäringen i Stockholm kände bodensaren Richard ”Rille” Karlsson att han ville förverkliga sin egentliga dröm, en egen kennel med Siberan huskys.  Och sen några år tillbaka bor han med sin familj i Sörbyn och har numera titeln slädhundsförare.

Resenärernas Bibel – Lonely Planet  – har utnämnt Richards slädhundsverksamhet som en av nio drömresemål i världen, och även om omgivningarna är vackra så är det inte av den anledningen verksamheten uppmärksammats.

– Enligt några av reseexperterna som var här och gjorde inspektionen så var det harmonin och lugnet med hundarna som bidrog till utmärkelsen, berättar Richard Karlsson..

Slädhundsföretaget har tilldelats utmärkelsen ”Best Activity” i hela skandinaviska Lappland. Men Richard Karlssons syfte med verksamheten är inte att ta hit turister från hela världen för att tjäna pengar och visa upp hundarna:

– Jag vill ge min syn på världen och vårt sätt att leva. Även dom rikaste kan få sig en tankeställare...

Richard Karlsson berättar att han har en helhetssyn på samarbetet med hundarna, hur han leker med valparna till hur han matar dom,

– Är det äkta så spelar det ingen roll vad man sysslar med. Det blir bra oavsett, avslutar Richard Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.