En dag för de hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Idag serverar gruppledarna för de politiska partierna i Boden soppa till bodensarna vid lunchtid och det i samband med RIA-dagen. En dag till förmån för RIA Oasen, som arbetar för att hjälpa hemlösa och andra som lever under svåra förhållanden.

-Det är sällan man äter risgrynsgröt. Det är bara till jul, så jag trodde att det var julafton idag, säger Staffan Fredriksson.

-Jag tycker om mitt arbete. Man får hjälpa de som är utsatta och det är en otrolig känsla i ens hjärta. De är så tacksammma, säger Camilla Ferm köksansvarig på RIA Oasen i Boden.

Ria Oasen har funnits i Boden i närmare 40 år och är en hjälporganisation som arbetar för att förändra livssituationen för hemlösa och andra utsatta människor i Boden. Och för andra året i rad uppmärksammas verksamheten genom RIA-dagen, som bjuder på en rad aktiviteter och de pengar som samlas in går till en julfest på RIA Oasen i Boden.

-Det är tur att RIA Oasen finns för många missbrukare. De kan gå dit och äta, duscha och byta kläder. Många som besöker RIA Oasen mår jättedåligt. Jag har själv varit i den sisen så jag vet, säger Ingegerd Selberg från Boden.

-RIA Oasen har räddat livet många människor. Jag tycker att det är den bäst fungerande frivilliga verksamhet som finns i staden, säger Michael Lindström från Boden.

-Vi hoppas kunna göra bodensarna uppmärksamma på vilka vi är. Kanske häva några fördomar om RIA och hur vi arbetar, så det blir till gagn för de svaga i samhället, säger Kjell Edlund, föreståndare RIA Oasen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.