Foto: TT

Flera fall av misshandel i natt

Uppdaterad
Publicerad

Alla helgons afton slutade i slagsmål på flera ställen i Norrbotten. Polisen fick ingripa vid flera tillfällen.

Strax efter klockan 01.00 ska åtta personer ha varit inblandade i ett slagsmål på Föreningsgatan i Kiruna.

När polispatrullen kom till platsen fann de fyra män som misshandlats med knytnäve av två andra, som försvunnit från platsen. Ingen uppges ha skadats allvarligt fysiskt i samband med bråket.

Lite tidigare, i Jokkmokk, fick en ordningsvakt vid restaurang Opera ta emot slag i ansiktet av en gäst som avvisats från platsen flera gånger. Mannen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

Sparkades i huvudet

Omkring en kvart efter ettslaget på natten anmälde en 18-åring i Pajala att han blivit sparkad i huvudet. Han hade skador i läppen, ena ögat och i armen och söka vård på hälsocentralen för skadorna, enligt polisen.

Omständigheterna kring misshandeln är oklara och någon gärningsman har inte gripits.

En anhållen i Luleå

En 49-årig man greps strax efter halv två i en lägenhet i Luleå misstänkt för misshandel mot en kvinna. Det rör sig om våld i nära relation. Mannen förhördes under natten och anhölls senare av jourhavande åklagare.

En knapp timme senare anmälde två personer att de blivit misshandlade inne på en restaurang i Luleå. Polispatrullen som tog emot anmälan fick skjutsa dem till Sunderby sjukhus.

Det är oklart hur pass skadade de två var vid tillfället. Ingen är gripen för misshandeln.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.