Foto: Göran Westerlund, Nyheter i Norr

18-åring misstänkt för bombhotet

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man har anhållits som misstänkt för bombhotet mot Sandbackaskolan. Bombgruppen har sökt efter bomben från igår kväll till klockan 02.00 i natt utan att hitta något fynd. Arbetet kommer att fortsätta under förmiddagen.

Under tisdagen är Sandbackaskolan stängd och avspärrad. De 300 gymnasieeleverna och all personal fick utrymmas igår eftermiddag efter att SOS tagit emot ett bombhot där någon sagt att de ska ”Spränga Sandbackaskolan”. Polisens bombgrupp som flögs hit från Stockholm började söka igenom Sandbackaskolans lokaler igårkväll och sökte fram till klockan två inatt utan att göra några fynd. Nu på förmiddagen fortsätter bombgruppen sitt arbete då de inte hann söka igenom hela skolan inatt.

En anhållen

En man sitter anhållen misstänkt för bombhotet. Han greps igårkväll och även om polisen inte vill säga om det handlar om en elev på skolan så skriver polisen, på sin hemsida på nätet, att den anhållne är 18 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombhot mot skola i Arvidsjaur

Mer i ämnet