Kommunen räddar ishallen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Gällivare skjuter till de 500 000 kronor som reparationerna i Malmbergets ishall beräknas kosta. Och i morgon onsdag kommer beskedet om reparationsförsöket har lycktas.

Nordnytt har berättat om den 50 år gamla ishallen i Malmberget som man ännu inte har lyckats göra spelduglig för säsongen. På grund av ett krånglande isaggregat tvingas hockeylag och konståkare pendla till grannkommunerna för att träna.

Ärendet kring Malmbergets ishall var uppe för beslut i kommunstyrelsen i måndags och den politiska församlingen beslutade att satsa den halva miljon de akuta reparationerna kostar.

Ishallen i Malmberget

För Malmerbergets AIF som äger ishallen var det ett välkommet besked.

– Nu känns det genast mycket bättre, säger ordförande Kjell Ragnestam.

Nu väntar också nästa ödesbesked. Ska reparationerna av det gamla konstis-systemet fungera? Svaret på den frågan kommer under onsdagen.

– Då ska man provtrycka systemet. Om det håller tätt kan vi gå vidare och fylla upp systemet och därefter börja göra is, säger Kjell Ragnestam.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishallen i Malmberget

Mer i ämnet