Kvartsfinalkval blir åttondelsfinal i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Kvartsfinalkvalet – som gått under namnet play in – blir kvar i SHL men görs om och införlivas i SM-slutspelet i ishockey som åttondelsfinaler från och med nästa säsong.

Det innebär att tio lag går till slutspel, men att de sex första lagen går direkt till kvartsfinal medan lag sju-tio möts i åttondelsfinaler i bäst av tre matcher.

”Med play in har det skapats ytterligare ett tävlingsmoment och vi tror att det kan passa in ännu bättre i en serie med 14 lag”, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin i ett pressmeddelande.

SHL har också bestämt att försöket med att spela tre mot tre i förlängning i grundserien kommer att bli kvar. Den regeln infördes på försök efter jul den här säsongen.

”Spelet i förlängningarna har blivit mer öppet, chansrikt och underhållande samtidigt som de matchavgörande målen har blivit fler”, säger Hemlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.