Arkivbild Foto: TT

Kvinna hölls fången i över ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna lyckades på lördagskvällen fly efter att ha hållits fången av sin sambo. Kvinnan ska ha hotats med vapen och utsatts för misshandel innan hon lyckades fly från parets bostad.

Det var vid 20-tiden på lördagskvällen som polisen larmades till en ort utanför Boden. Kvinnan som flydde bostaden med bil lyckades med hjälp av boende i närheten kontakta polis.

Gärningsmannen misstänks för olaga frihetsberövande, olaga hot, misshandel och olaga vapeninnehav anhölls i sin frånvaro på lördagskvällen.

Olaga frihetsberövande utanför Boden

Dramat pågick till sent på natten och specialutbildade poliser kallades till platsen.

Insatsstyrka från Luleå, Skellefteå och Umeå kallades in och deltog tillsammans med polisens förhandlare för att gripa gärningsmannen.

– Eftersom vapen var inblandade så kallades specialutbildade poliser till platsen för att kunna göra ett säkert gripande, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen.

Behövde inte storma

Polisen kallade in en förhandlare från Kiruna som försökte övertala mannen att ge upp. Något han även gjorde. Gärningsmannen kunde klockan 03:40 gripas i bostaden som han delar med offret.

– Gripandet gick lugnt till, säger Hedqvist.

Kvinnan ska vara chockad efter händelsen men uppges av polisen inte ha blivit allvarligt skadad och har inte behövt uppsöka vård.

Mannen anhölls redan på lördagskvällen i sin frånvaro, och sitter nu anhållen på polishuset i Luleå. Utredningsarbetet fortsätter under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olaga frihetsberövande utanför Boden

Mer i ämnet