Foto: TT.

Luleå har Sveriges hetaste bostadsmarknad

Uppdaterad
Publicerad

Luleå har Sveriges hetaste bostadsmarknad. I alla fall när bostadssajten Hemnet listar orterna med flest klick per bostad till salu.

Iskallt är det däremot i Munkfors.

Trenden i Sverige är att allt fler söker sig till städerna och allt färre vill bo i landsorten. Enligt EU:s statistik urbaniseras Sverige snabbast av alla länder i unionen. Färska siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) visar också att flyttströmmarna går mot städerna.

Hemnets siffror över vilka orter sajtens besökare letar efter tyder på samma sak.

Bostadspriderna stiger i Luleå

Stockholm, Göteborg och kommunerna på pendlingsavstånd ligger i söktopp tillsammans med högskoleorter som Umeå, Karlstad och Luleå.

Intresset slår förstås också på priserna. Enligt Mäklarstatistik har bostadspriserna i Luleå stigit med 20-25 procent det senaste året. I hela landet är motsvarande siffror 6-7 procent.

Fakta: Hetast och kallast på bostadsmarknaden

Orterna med flest klick i Hemnets sökindex:

Luleå;141;

Danderyd;128;

Stockholm;126;

Partille;124;

Göteborg;118;

Eskilstuna;113;

Lidingö;113;

Huddinge;111;

Trollhättan;110;

Härryda;109;

Motala;104;

Mjölby;101;

Varberg;101;

Ekerö;99;

Karlstad;99;

Umeå;98;

Orterna med minst klick:

Munkfors;6;

Hagfors;6;

Vilhelmina;7;

Markaryd;7;

Filipstad;8;

Eda;8;

Torsby;9;

Högsby;9;

Härjedalen;9;

Uppvidinge;9;

Indexet är baserat på det totala antalet klick på objekten i en kommun under en dag dividerat med det totala antalet objekt i kommunen samma dag. Orter med färre än fem objekt till salu har inte tagits med i indexet.

Källa: Hemnet (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.