Mentorskapsprogram för romska ungdomar

Publicerad

Romska ungdomsförbundet får 500 000 kronor för att utveckla och genomföra ett mentorskapsprogram för romska ungdomar. Det skriver Arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande.

Romska ungdomar ska ges ökad kunskap om olika offentliga verksamheters roll och arbete. Samtidigt ska de offentliga verksamheterna få ökad kunskap om romsk historia, kultur och romers situation i det svenska samhället. Programmet riktar sig till ungdomar i åldern 18-25 år och ska genomföras på nationell nivå tillsammans med andra romska organisationer.

– Målet för regeringens strategi för romsk inkludering är att den rom som fyller 20 år 2032 ska lika möjligheter i livet som den som är icke rom. För att nå dit är det viktigt att satsa på unga romer och låta dem bli förebilder för den kommande generationen. Samtidigt måste kunskapen om romer och romers situation öka ute i det offentliga samhället, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.