Nicke Nordmark Foto: Gunnar Rensfeldt / SVT

Norrbottniskt radarpar till Kalla Fakta

Uppdaterad
Publicerad

Luleåduon Nicke Nordmark och Hasse Johansson lämnar SVTs Uppdrag Granskning och startar eget bolag. De kommer i första hand att jobba med TV4s Kalla Fakta.

Nicke Nordmark och Hasse Johansson har varit stationerade vid SVT i Luleå. De har under en rad år arbetat för det granskande programmet Uppdrag Granskning och står bakom en rad uppmärksammade avslöjanden. Reportaget om våldtäkten i Bjästa är bara ett av många hyllade och prisbelönta reportage.

Nu lämnar Nicke Nordmark och Hasse Johansson SVT och startar eget under namnet Knowman Media. De kommer till största delen att jobba med Kalla Fakta, TV4:s motsvarighet till SVTs Uppdrag Granskning. Nicke Nordmark blir programledare och Hasse Johansson ska jobba som reporter.

”Det känns vemodigt att lämna Uppdrag Granskning och SVT men samtidigt otroligt spännande att anta en ny utmaning”. Det skriver Nicke Nordmark på sin Facebook-sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.