Fordringsägarna säger sitt

Uppdaterad
Publicerad

I dag är sista dagen för de 280 fordringsägare som Northland Resources har skulder till att yttra sig om en eventuell förlängning av bolagets rekonstruktion. Men än så länge har ingen motsatt sig.

Northland är inne i sin andra företagsrekonstruktion. Den första var 2013, då bland annat LKAB och Folksam, gick in med kapital.

I somras inleddes en andra rekonstruktion. Sedan dess har mycket hänt, produktionen i gruvan har stoppats och 240 anställda har fått gå. Trots det saknas fortfarande pengar och bolaget har därför ansökt om en förlängning av rekonstruktionen hos tingsrätten.

Northland konkurs

I dag är sista dagen för alla de omkring 280 fordringsägarna att lämna in sina synpunkter på en eventuell förlängning. Till dessa har Northland skulder på omkring 3,9 miljarder kronor.

Men än så länge har bara åtta fordringsägare yttrat sig, och alla dessa stödjer en förlängning. 

Om inte tingsrätten får in några kritiska yttranden från fordringsägarna pekar allt på en förlängning av Northland Resources rekonstruktion, denna gång till mitten av januari.

Northlandbolagens skulder

Nedan kommer en sammanställning över Northlandbolagens skulder. De aktuella skulderna är ännu inte slutliga avstämda varför justeringar kan komma att inträffa inför en eventuell ackordsförhandling. Dessa sammanställningar innefattar leverantörsskulderna och de säkerställda skulder till obligationsinnehavarna men inte de koncerninterna skulderna.

Northland Sweden AB

1 221 809 kronor

Northland Resoruces AB

3 739 504 742 kronor

Northland Logistics AB

172 002 441 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northland konkurs

Mer i ämnet