Northlands rekonstruktionsplan klar

Uppdaterad
Publicerad

I dag lämnade Northland Resources över sin plan för att lösa skulderna till borgenärerna.

De som Northland är skyldig mer än en halv miljon kronor har två alternativ. Antingen acceptera 500 000 plus 25 procent av beloppet eller att vänta på att få hela summan 2022.

Rekonstruktören lämnade under torsdagen in planen för skuldavskrivning till Luleå tingsrätt.  Johny Lantto är en av fordringsägarna och arbetar själv för Northland Resources. Han köpte en blötmyr för 80 000 kronor som han senare sålde till gruvbolaget. Men han väntar fortfarande på pengar från försäljningen. Nästan fem miljoner kronor.  Han har redan beslutat sig för att gå med på något av alternativen.

Northlandkris

– Allt är relativt. Om alternativet är konkurs så är det jäkligt mycket bättre, säger Johny Lantto.

Pajalaföretagaren Patrik Snell har fodringar på Northland Resources på över nio miljoner kronor. Han har också bestämt sig för att tacka.

– I dagsläget känns det som att vi inte har någon annan väg att gå. Vad har vi för alternativ?

Patrik Snell står nu inför två svåra alternativ. Antingen acceptera en halv miljon plus 25 procent av pengarna och förlora 6,5 miljoner kronor eller att hoppas på att få ut hela summan 2022.

– Jag är med på rekonstruktionsförlaget men vilket förslag jag väljer har jag inte tagit ställning till än, säger Patrik Snell.

Läs planen i filen nedan.

http://www.northland.eu/sv-se/investerarkontakter/finansiell-information/rekonstruktionen 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northlandkris

Mer i ämnet